Наш час диктує свої закони: ми перекушуємо на ходу, стоячи ковтаємо скупі бутерброди. А що вдома? Пельмені з найближчого кіоску, напівфабрикати, які швидко готуються у мікрохвильовій печі, нескінченні бутерброди, сік з баночки, риба з поліетиленової упаковки... Сумно.
А може, приготувати щось корисне та смачне? Головне вміти.
12 лютого 2018 року в приміщенні Гадяцького вищого професійного аграрного училища відбулася презентація професії «Кухар», «Пекар», «Кондитер».
Учні провели конкурс професійної майстерності і представили присутнім власні вироби. Рум’яні пиріжки, запіканки, різноманітні торти ніби промовляли до присутніх: «Скуштуй мене…..»
Сьогодні бути кухарем це престижно. Кухар - візитна картка закладу. Доброго кухаря високо цінує роботодавець. Кондитер – взагалі дивовижна професія. Кондитер ніби митець, створює їстівні витвори.
Кращі творіння фахівців цього профілю по праву порівнюють з творами мистецтва. Попит на фахівців кондитерів є стабільним і стійким.
А професія пекар взагалі надзвичайно почесна, вона поширена усюди і потрібна всім. Адже людство не може навіть дня прожити без запашних та поживних хлібобулочних виробів.
Тож, для майбутніх випускників шкіл, даний захід є надзвичайно пізнавальним і корисним, адже кожен може стати чарівником, який створює власні шедеври кухарського, кондитерського та пекарського мистецтва.