14.10.2025 | 11:05

Україна відома своєю багатою кулінарною традицією в галузі ковбасного виробництва та сироваріння, і тут можна знайти широкий асортимент різних видів ковбас, м’ясних делікатесів, сирів та вина.

Сьогодні ковбасні вироби, сир і вино є важливою складовою харчування українців і традиційно використовуються в українській кулінарії.

Ринок ковбасних делікатесів, сирів, вина в Україні є досить розвиненим і має багато різноманітних виробників та брендів, які пропонують якісні та смачні продукти.

Петро КРАЙСВІТНІЙ один із виробників такої продукції.

Петро КРАЙСВІТНІЙ, починаючи з 2016 року, веде підприємницьку діяльністю у сфері виробництва м’ясоковбасних виробів, сиру та виноробства без додавання спитру.

На часі він виготовляє сири і копчені ковбаси.

Свого часу підприємець багато подорожував Світом. Під час своїх подорожей чоловік знайомився з гастрономічною культурою відвідуваних країн. Поза тим не обходив чоловік своєю увагою і виробництво крафтових м’ясних, сирних та винних товарів.

Сьогодні підприємець має Мрію - поєднати гастрономічну культуру різних країн з українською і виготовляти на Полтавщині крафтові м’ясні, сирні та винні товари, які будуть доступні кожному. У такий спосіб чоловік хоче популяризувати гастрокультуру в Україні.

Бізнес-ідея Петра КРАЙСВІТНЬОГО полягає у розвитку власного бізнесу шляхом  відкриття в  с. Терентіївка, Новоселівської громади Полтавського району м’ясного та виноробного цеху - ГАСТРО-ВИНОКУРНІ «ЛІСОВІ ПОЛЯНИ» із затишним простором для відвідувачів, де можна продегустувати та придбати продукти від прямого виробника.

Поза тим Петро КРАЙСВІТНІЙ є учасником державної програми «Власна справа».

Отримав позитивне рішення щодо надання мікрогранту у розмірі 250 тисяч гривень.

«Ми виробляємо нашу продукцію з якісної сировини. В нас великий асортимент товару за доступними цінами. Проте щоб розвивати бізнес та вдосконалюватися - потрібно закупити необхідне обладнання», - каже пан Петро.

На отримані кошти підприємець придбав:

1. Обладнання:

- Зварювач лотків (трейсилер);

- Вакууматор професійний;

- Апарат Sous vide Sirman soiftcooker xр;

- Запайщик пакетів єврошок;

- Фільтр для вина;

- Апарат розливний для вина;

- Дробілка з гребновідділювачем;

- Насос;

- Шланг харчовий;

- Кавомашина;

- Холодильна шафа-купе;

- Морозильна камера;

- Льодогенератор;

-  Електропіч;

- Проектор.

2. Витратні матеріали:

- Тара пляшки Бордо 750 мл.;

- Тара пляшки Алуні 500 мл.

 чому полягає унікальність ГАСТРО-ВИНОРОБНІ «ЛІСОВІ ПОЛЯНИ»?

ГАСТРО-ВИНОРОБНЯ «ЛІСОВІ ПОЛЯНИ» - це простір для потужних гастро-емоцій!

ГАСТРО-ВИНОРОБНЯ «ЛІСОВІ ПОЛЯНИ» включає в себе 2 напрямки виробництва:

- Виробництво м’ясоковбасних делікатесів: ковбаски, шинки, салямі та інші продукти.

Виготовлені за унікальними авторськими рецепти з використанням натуральних, високоякісних інгредієнтів надають м’ясним виробам особливого смаку та якості.

- Виробництво вина: у складі бізнесу також присутня виноробня, де виробляються вина з використанням винограду, який вирощується на власних виноградниках або закуповується у надійних постачальників. Виноробство здійснюється відповідно до власних технологій та рецептів, що надають винам унікальний характер та смак.

«Я займаюся власною справою заради Перемоги. Хай буде більше українського вина для святкування Миру та Перемог, для здоровʼя та радості українців. Пропоную українцям додати до свого дня трішки яскравих гастро-емоцій! Для цього я готовий інвестувати в розвиток м’ясопереробного, сировареного та винного виробництва!», - ділиться секретом свого успіху пан Петро.