3 травня - День кондитера
Кондитер - це професійний кухар, але його майстерність слугує виключно створенню десертів, випічки та інших кондитерських виробів. Майстрам кондитерського мистецтва необхідні особлива зорова і смакова пам’ять, відмінне відчуття запахів і витончений смак, величезне творча уява. Кондитер має бути трохи художником. Розбиратися не тільки в продуктах, але і в їх поєднаннях, складі, термінах та умовах зберігання.
Цікаве походження слова «кондитер». Спочатку це було італійське дієслово «кандіере», що означало «варити в цукрі». Це слово збігається з латинським дієсловом «кондитор», що означає майстра, який готує їжу на професійному рівні.
Вітаємо усіх професіоналів, які вкладають свою душу і вміння в кондитерські витвори, щодня створюючи для нас, споживачів, солодкі шедеври!