День працівників харчової промисловості виник у 1966 році і святкується у третю неділю другого осіннього місяця. Відзначається в Україні щорічно згідно з Указом Президента України від 8 серпня 1995 року.
У другій декаді жовтня, а саме 16-го, відзначається ще й Всесвітній день продовольства, який було засновано Генеральною Асамблеєю ООН. Він акцентує увагу на питаннях продовольчої безпеки як необхідної умови для життя, благополуччя і одного з основних прав людини.
Підприємства харчової та переробної промисловості відіграють провідну роль у забезпеченні населення продовольчими товарами. Працівники цієї галузі постійно освоюють нові види продукції, розширюють асортимент, поліпшують якість товарів.
Харчова промисловість України — це тисячі великих, середніх та малих підприємств різної форми власності. Завдяки їм на полицях магазинів панує таке розмаїття соків та напоїв, м’ясних і молочних продуктів, олії та круп, хлібобулочних виробів, консервів, солодощів тощо.
Вітаємо з Днем працівників харчової промисловості вітаємо усіх, хто забезпечує нас смачною й здоровою їжею, хто тільки опановує професію харчової галузі, хто навчає студентів і досліджує якість продуктів. Бажаємо миру і злагоди, професійних успіхів і нових звершень. Нехай кожний день буде щасливим.а робота приносить задоволення!